Mandag den 30. december 2013 ~ Resultater kommer der stadig ind :-)

I går var Margit her for at besøge sin hvalp Pondus - ikke at vi ved hvilken af dem der er Pondus - men hyggeligt er det altid at få Margit på besøg. Igår havde hun en veninde med, Ann som ejer et barnebarn af Silke, så Ann syntes det var hyggeligt at se Silke og husets øvrige hunde.

Margit fik så lige berettet at hun havde startet Zaxo på Rally Lydighed i begynder og naturligvis var bestået og trods de meget høje point 99 så blev hun kun 2.vinder - men det var bare super flot. Samme dag var der er konkurrence i en åbenklasse hvor alle klasserne (beg, øvet, elite) konkurrerer på tid på samme bane og sørme om ikke Margit og Zaxo vandt denne klasse med 100 point !! Sådan !! De er så seje de to !

Vi havde træning med F'erne i går formiddags og det var som altid vildt hyggeligt. De er super dygtige, men også i en alder hvor de begynder at lave lidt ballade og vi fik talt lidt om lederskab, som skal på plads nu - så de ikke KUN udfører øvelserne hvis godbidden er god nok.
Søren's Frisco skal en tur forbi Hr. Hembo en af de nærmeste dage. Han var helt låst i sin bagpart, så vi håber at det er noget Christian kan løsne op, ellers må han omkring dyrlægen.

Om eftermiddagen havde vi de dygtige M'er og S'er til træning. De var ikke så mange igår så vi tog Navy og Ketchup med på holdet. Vi gik lydighed og tramp, og lavede lidt gode markeringer over en lille lavning på marken hvor der står vand - et udmærket terræn skift som de alle tænkte lidt over.
 
Nu skal der handles ind til nytåret - og det er efterhånden ved at være en tradition at Marlene og Frederik holder nytår med os og de seneste år har Lene Meisner også holdt nytårs aften sammen med os, en skøn aften i gode venners lag. Vi starte med træning og så laver pigerne med mens drengene går på aften andetræk, og så hygger vi os bare i jagtsokker og totalt afslapning - glæder mig helt vildt !

Tirsdag den 24. december 2013 ~ Regn og Rusk - sikke et julevejr !

Tommy har i dag været i julemandens værksted eller også var det Tommy's værksted og snedkerere lidt - der kommer køkken op i hunderummet i disse dage :-) herligt ! Han er bare så sej min skønne mand - han kan lave ALT !!

Jeg har stegt frikadeller til julefrokosten imorgen og jeg har lavet ris a la mande - mums. Nu slapper vi lige lidt af inden det går løs .....

Drengene kommer om lidt og hundene skal lige luftes en sidste gang inden det går løs med juleaften. Tror også at de skal have et stort dejligt råt kødben - det har de vidst alle fortjent :-)

Rigtig glæderlig jul til jer alle !
 
Fredag den 20. december 2013 ~ Julen nærmer sig ....

Har i dag købt de sidste julegaver, og er egentlig rigtig godt med så julen kan bare komme an :-)

Ketchup lader vente på sig med sin løbetid - syntes godt at hun kunne tage sig lidt sammen med det der gå i løbetid sjov. Pasta ligner slet ikke en der er i nærheden af en løbetid - så det bliver spændende at se hvornår, det behager de to damer at løbe.

Imorgen tager vi under alle omstændigheder på årets sidste opsamling - og der vil de gule damer gerne løbe om kap, hvis jeg kender dem ret :-)

I dueslaget skulle man tro at det var forår :-) der er ikke mindre end 3 due par som ruger lystigt. Så alt træulden fra min julegave har de fået til at fore reder med, for det er jo ikke just lunt på denne tid af året :-) Men vi får se om der kommer unger og om de passer dem godt nok, så de overlever.

Fifty og jeg træner lystigt - nærsøg og linier står på programmet og det passer det lille sorte skarn glimrende.  Hun er blevet rigtig dygtig til at arbejde med færten og stole på sin næse - så uanset de små dummyer er placeret højt eller lavt - så leder hun koncentreret og arbejder med færten. Sejl lille sort dame.

Vi arbejder stadig med lydigheds øvelserne inde omkring os med klikkeren og hun har pludselig knækket koden til stay øvelsen. Nu kan jeg gå pænt langt fra hende og lægge en dummy, og gå tilbage til hende ! Det er super fint.

Fredag den 13. december 2013 ~ Herligt besøg af Magtor...

Først vil jeg sige et meget forsinket, stort tak til alle de søde ejere af M'erne. Lige da Miko var død, sendt I os en meget sød gave med en masse lækkerier. Det varmede os rigtig meget at I tænkte på os. De fine hjerte lysestager pynter på vores sofabord og de vil altid minde os om vores fantastiske Miko. Af hjertet tak til jer alle.

I går havde vi besøg af Christian Hembo. Christian havde 12 hunde han skulle mærke igennem for evt. skavanker. Det var meget lærerigt for os alle. Christian er en levende fortæller og jeg tror ikke jeg fornærmer ham hvis jeg skriver at han er totalt nørd på sit felt. Han ved alt om hundenes anatomi, og hvor skaderne kommer, og hvilke følge virkninger en skade kan have.

Jeg tror at vi alle fik noget med hjem denne aften - og vi fik mange gode grin, det var virkelig en sjov aften. Ud af de 12 hunde som Chrisitian havde i hænderne var der faktisk kun to af hundene som han syntes kunne følges op af behandling. Det var faktisk lidt sejt når vi tænker på at vi står midt i jagtsæsonen og flere af hundene arbejder en del. Jeg var rigtig glad for at høre at Pasta var super fit af en 12 årig at være ha ha - Christian er en køter !!!!

Der lyttes og arbejdes og hundene nød alt opmærksomheden !
 
 
Da Dino er albue hund - så fik vi et foredrag om albuer og cola dåsen illustrerede fint omdrejningspunktet i albuen, lærerigt !

Tak til Lone og Karl, Lene Meisner og Peter og Ulla for de fine gaver I havde med til os - det var skønne ting som vi vil nyde i denne skønne jule tid :-)


Onsdag den 11. december 2013 ~ Sikke en fræk knallert :-)

Herlig dag på Schackenborg i dag. Mange fugle og gang i den, og jeg valgte at trække Ketchup ud af prøven i 2. såt. Hun gennemførte en knaldapportering, på en vingeskudt fasan. Jeg kunne ikke stoppe hende hverken på fløjten eller stemmen - så jeg valgte at tage benene på nakken og løbe ud og lægge snor på hende.

Meget kan jeg tillade men ikke at hun knalder på den måde i så ung en alder - så trækker jeg håndbremsen og vælger hellere at få et nul - end at risikerer at hun fortsætter med at øve denne tendens.

Heldigvis fik jeg lov af dommeren at blive i linien og træne ro på post, så det blev en dag med ganske få apporteringer for den gule prinsesse i kongeriet på Schackenborg :-)

Tilgengæld var jeg på hold med David og Dundee, og det var en fornøjelse at følge de to gennem dagen - og de sluttede med at få en fin 1.pr. - super sejt for det var en jagt med godt skydende skytter og mange fugle faldt, så der var brug for ro hos hundene. Godt gået og stort tillykke David. Også et stort tillykke til Danny og Snoppy der også fik en fin 1.pr. i dag.

Mandag den 09. december 2013 ~ Endnu en A-prøve med Ketchup...

På onsdag skal Ketchup og jeg til det sønderjyske på endnu en åben A. Det bliver herligt at komme afsted endnu en gang - selvom vi har vores første præmie i hus. Jeg kunne faktisk ikke huske at jeg havde tilmeldt mig denne prøve, men jeg har nok sikret mig fordi jeg troede at det var svært at få en plads på åben A i år - men det har det vist sig ikke at være :-) og det er jo dejligt.

I fredags fik vi retrieveren ind af døren og som altid læser jeg lederen grundigt - denne gang meget grundigt for jeg kunne ikke forstå hvad formanden skrev. Måtte læse igen og igen, og selv om jeg spurgte Tommy til råds - så forstod ingen af os budskabet.
Vi kom frem til at formanden måske er af den opfattelse, at hvis DRK skal gøre noget for bredden i klubben, så mener formanden at det er at lave andre aktiviteter end de som DRK står for (markprøver, udstilling, WT, spor). Det er lidt sørgeligt - hvis vi har forstået formanden ret. Set med mine øjne kan der jo gøres rigtig meget for bredden i klubben, stadig inden for de rammer vi arbejder med i dag. MEN forhåbentligt har jeg misforstået lederen i bladet !

Jeg havde håbet at bestyrelsen ville arbejde videre med det forslag jeg trak fra generalforsamlingen sidste år - sådan forstod jeg det på bestyrelsen på generalforsamlingen da de syntes godt om ideen. Men jeg er itvivl om de har haft tid og overskud til at gøre noget ved det. Ellers må jeg stille det som forslag igen og i en mere gennemarbejdet version.

Jeg syntes i alle tilfælde at der kan gøres noget for bredden i klubben og jeg synes at bestyrelsen kunne kigge lidt på de arrangementer der afholdes i race regi hos specielt Golden og Flat. De formår at skabe nogle aktiviteter der trækker mange deltagere. De kan ofte være 40-60 goldens eller Flat til et race arrangement - jeg kan ikke mindes at jeg har set så mange golden/flats til et DRK arrangement - så de må kunne noget som klubben måske kunne lærer af/låne.

Jeg syntes der mangler et niveau et sted mellem åben og vinderklasse. Jeg syntes det kunne være en vinderklasse, hvor der både bedømmes på kvalitet og konkurrence. Altså at man kunne opnå en præmiering.

Jeg syntes også at der kunne laves mere for de nye i klubben - måske to begynderklasser - en for nye og en for "erfarende". Det ville give dommere og hjælpere, mulighed for at give en bedre vejledning også undervejs i prøve forløbet.

Begge dele vil kunne lade sig gøre indenfor de rammer vi arbejder med i dag. Jeg syntes også at det ville være en fordel hvis der blev skruet lidt ned for antallet af aktivtiteter i klubben. Jeg syntes at DRK er blevet et underholdnings organ for retriever ejere, det er helt vildt så mange prøve dage vi har om året.

Det er naturligvis positivt at medlemmerne kan komme på prøve, men det trækker hårdt på klubbens frivillige og ikke alle er med til at bidrage lige så meget som de er brugere og den balance bør der rykkes på.

Det er ikke noget let job at være bestyrelse i DRK, det er jeg klar over, men derfor har jeg alligevel som medlem i klubben, nogle ønsker til fremtiden, det kaldes engagement.

I disse dage laver jeg lidt statistik på labrador. Lidt hanhunde statistik, lidt kennel statistikker, naturligvis trukket ud fra hundeweb. Det giver nogle interessante oplysninger om racen. Fordi jeg elsker labrador og jeg interesserer mig for racen - og jeg finder det vigtigt at "tage temperaturen" på racen - så godt det lader sig gøre, og hundeweb er jo et fantastisk værktøj. Sammen med Excel - kan der regnes på mangt og meget :-) for nørder som mig.

F.eks. har jeg lavet statistik på antallet af kejsersnit hos labrador. Det var faktisk lidt skræmmende. I år er der lavet 261 kuld labrador til dato. De 35 har fået kejsersnit - det er 12,9 % hvilket er ret mange for en race som jeg egentlig troede var ret god til at føde. Ud af de 35 tæver er de 31 tæver af udstillingslinier ! Er det mon tilfældigt ? Eller er det fordi de ofte, set med mine øjne er meget tykke og ikke i særlig god fysisk form ? Jeg ved det ikke men det er markant så stor en forskel der er på tallene for de to typer hunde.

Nå det var bare en detalje blandt meget andet ....

Torsdag den 05. december 2013 ~ En stormende dag og nat...

Sikke en dag ! Bodil har gjort sit indtog og Danmark står nærmest på den anden ende. Vi har storm sikret igår og begge biler holder i garagen og ALT hvad der kan flyttes af en vind er sat i udhuset.

På jobbet i dag var dagen også præget af den kraftige vind. Alle talte om den og fulgte vejret konstant :-) Jeg havde fri kl. 15 så jeg ilede hjem og proppede hundene i bilen og ræsede i hundesvømmehallen. Mente at det var det sikreste sted at "lufte" hundene, og de elsker at få en skøn svømmetur - så det var en win win !!

Vel hjemme igen til manden min der havde lavet lækker lasagne - herligt ! Nu hygger vi inden døre, efter at Tommy har lavet bremser på transporteren - så den er klar til at køre til Lolland imorgen - hvis Bodil vil :-)

Støvlerne er rengjort og smurt ind i læderfedt, og alt tøjet er gjort klar, for jeg håber at vi skal på opsamling - og jeg er sikker på at mine gule piger også HÅBER at vi skal ud og jagte lidt fasaner.

Vi følger vejret - og håber det bedste - lad stormen stilne af hen over natten.

Søndag den 01. december 2013 ~ 1. søndag i advent ....

Sidder og slapper af foran computeren. Har trænet hund i formiddags med Jan og Danny. Kanon træning med bomber boy og lange dirigeringslinier. Ketchup gjorde det helt suverænt godt, og vi fik masser af ros, men bedst af alt masser af lærering. De var vildt søde til at hjælpe og vejlede mig, på opgaverne. En dejlig formiddag som gav mig god energi og varme i kroppen.

Savnet af Miko sætter os i stå, så jeg kunne virkelig mærke at denne formiddag fik min opmærksomhed tilbage på hvorfor !!! Hvorfor det er at man kommer til at elske en hund så højt, og hvorfor det er vigtigt at komme igang igen. For lige så højt jeg elsker mine hunde, lige så højt elsker jeg at arbejde med hundene.

Tommy er ude og drive med Topper - vejret er skønt med masser af vind og sol. Fasanerne flyver helt sikkert hurtigt i dag og jeg håber inderligt at Tommy kommer hjem med røde kinder og glade øjne. Jeg ved at han elsker at drive med sin spaniel - så hvis nogen kan lette på sorgen over tabet af Miko, så er Topper et godt bud i dag :-)

De to små Miko drenge som Silke har liggende i kassen er helt gud dommelige - jeg kysser dem inderligt hver dag og nyder at de er så fine og stærke at se på. De minder mig om deres skønne far.

Rigtig god første advent til jer alle.

Fredag den 29. november 2013 ~ Nedtællingen er startet....

På søndag åbnes tilmeldingen til Workshoppen med David Latham. Det bliver en helt fantastisk weekend med en helt særlig hundemand, der i den grad har vist sit værd i Fieldtrial verden. Seneste blev han i onsdags på IGL2013 tildelt Certificat of Merit med hans hanhund Delfleet Neon of Fendawood, som David har vundet IGL med i 2010 og 2012.

Jeg har løbende fået en del mails fra jer der ønsker en plads - men tilmeldingen åbner på søndag og alle skal tilmelde sig der, da vi ved der bliver rift om pladserne og tilmeldingen er først til mølle. Vi gør opmærksom på at både åbenklasse og vinderklasse, bliver på højt niveau.
 
Vi glæder os rigtig meget til at byde jer alle velkommen til April - til denne workshop med en kapacitet som David Latham.

I juli måned får vi igen besøg af Philippa Williams. Sidste års workshop var et stort hit. I år vælger vi at holde workshoppen for unghunde og begynderhunde. Så har du en unghund eller en begynderhund som du ønsker inspiration til træningen frem til markprøverne så er det denne workshop du skal på.

Philippa gennemgår alt basis træningen. Lydighed, dirigering, stopfløjt, tramp, forcering af terrænskift, spring og lidt vand arbejde. 
 

Tirsdag den 26. november 2013 ~ Miko, Mik Mak, Makker, Mesteren .... RIP

Jeg har ikke så meget at skrive. Det tab vi har haft i dag er så stort, at der ikke findes ord lige nu.  Miko blev røntgen fotografet i formiddags med en forkert skygge mellem hjerte og lunge. Han blev hjertescannet kl. 12.00 og der fandt de en 8 cm stor svulst imellem hjertet og lungen. Han blev herefter aflivet.

Han ligger nu begravet i vores have, sammen med Happy, Lupi, Mione og Akki. Lige nu er vi helt knust, og savnet af ham fylder alt.

Tak til alle jer der har sendt os hilsner, vi orker ikke at tale med nogen i denne tid - så bær over med os.

Mandag den 25. november 2013 ~ Miko er lidt bedre - jubiiiii !!!!

Tommy skulle i dag være rejst til Milano - men grundet en teknisk fejl på flyet blev det aflyst og han må afsted på torsdag istedet. Den fly trafik .... :-)

Miko har siden i torsdags ikke fået nogen former for medicin. Det er altså SÅ ulogisk som noget kan være dette her ....

Fredag var vi hos dyrlægen, hvor han fik taget blodprøver og som beskrevet i fredags, så var alle hans tal super flotte ? Vi besluttede at tage alt medicin væk, ingen Ronaxan, ingen Loxicom, ingen øjensalve. Lørdag var han feber fri, og begyndte igen at spise. I løbet af lørdagen spiste han 4 små måltider - håndfodret men han spiste.
Søndag spiste han selvstændigt fra sin madskål to gange og blev håndfodret to gange - så igen 4 gode måltider !!! Fantastisk - til gengæld havde han lidt feber (39.4) søndag aften.
Mandag morgen hoppede han ned fra sofaen straks jeg stod op og ville ud sammen med Silke. Vi gik en tur med hele flokken helt ned i den anden ende af matriklen i det smukke solskinsvejr :-)
Da vi kom hjem igen spiste han igen en skål fuld mad helt selv, og det samme gentog sig kl. 12.00.
Men der er ved gud ingen logik i det her ! Vi aner stadig ikke hvad han fejler, og han er stadig stiv og øm i kroppen, og virker meget træt. Men humøret er meget bedre og han spiser - så vi er lykkelige lige nu.
 
I skal lige se lidt video af Jacob og Frey, Lena og Fanta og Søren og Frisco. Jacob og Frey har knækket koden til apporteringen og kædning til positionen ved venstre ben. Lena og Søren arbejder med at stabiliserer det at holde dummyen i munden, og Lena's Fanta finder selv på at kæde undervejs ind imellem - herlige hvalpe.

Her er det Jacob og Frey
 
 
Her er det Lena og Fanta
 
 
Søren og Frisco
 

Søndag den 24. november 2013 ~ 1 måned til jul og vi glæder os ...
 
En dejlig weekend går på hæld. Lørdag var de gule piger og jeg på opsamling, en rigtig dejlig dag i super godt selskab, med nogle super flotte fasaner og ænder og skøøønt at være afsted med de gule !

I dag har vi haft træning med M'er, S'er og F'er. Det har været rigtig dejligt at se dem igen. En stor flok var mødt til træningen kl. 10.00, trods at flere havde været til julefrokost aftenen før - I er sgu nogle seje piger !

Vi trænede dirigerings T og opbygning på dobbelt markering, samt nærsøg. De var super dygtige de skønne poter og deres førerer. En enkelt tilbagesending på en fasan, blev det også til som afslutning på dagens træningspas.

Kl. 13.00 kom der 3 x F - og med Fifty og jeg var vi et fin lille hold som Hr. Langelund Jakobsen fik æren af at koste lidt rundt med. Vi arbejder alle intenst med at få afleveringen til at blive 100% stabil inde ved os. Alle hundene kan nu sidde med dummyen i munden i x antal sekunder og bliver herefter klikket til jorden.

De kan løbe ud og samle dummy op og komme hjem og sidde med dummy i X-antal sekunder og klikkes til jorden. Nu begynder vi at øve dem i at kunne røre ved hunden mens den sidder med dummy i munden, samt at kunne dutte på dummyen, mens de holder den i munden. Når det er på plads - SÅ er vi færdige og skal blot træne videre.

F'erne har i dag også trænet, bliv, hilse øvelse, lineføring, hjemkald op langs linien, ligeud dirigering op langs linien.

Jeg har optaget video af dem alle fra dagen i dag, de skal lige laves klar så sender jeg dem til jer.
 
Jacob filmede Fifty og jeg som træner aflevering kædet sammen med plads øvelsen, og dummy klikket til jorden.

Fredag den 22. november 2013 ~ Miko status ...

Har igen været ved dyrlægen med Miko. Igår spiste han ikke hele dagen og han havde 40.2 i temperatur om aftenen. Han er helt passiv og indtager kun lidt vand.

I dag fik han igen taget blodprøver og Bonnie Horne ringede igen til Århus og til Ålborg for at høre deres mening om forløbet. Den dyrlæge i Ålborg som ved rigtig meget om anaplasmose, syntes ikke at vi skal fortsætte behandlingen for anaplasmose, når han ikke reagerer og alle test er negative og hans blodværdier er fine. Han mener det må være noget andet.

Miko's tal er super fine, røde og hvide blodlegemer, blod plade tal og alle organ tal er som på en rask hund i rigtig god kondition - jo tak men han er bare ikke rask. Snap testen for anaplasmose er også i dag negativ, så nu vælger vi at prøve at trappe ham ud af Ronaxan, fortsætte på smertestillende og kvalmestillende hen over weekenden.

Mandag prøver vi at give ham binyrebarkhormon, såfremt der ikke er nogen bedring. Mest for at få hans feber slået ned, så det måske kan hjælpe på appetitten. Han har også fået en ny øjensalve i dag, så vi ikke behandler øjenbetændelsen med samme produkt.

Det er godt nok hårdt at se ham så dårlig. Han virker som om at han har givet op og bare gerne vil ligge i fred og være. Han er så tynd at hans ben ser tykke og lidt for store ud til kroppen.

Tirsdag den 19. november 2013 ~ Endelig kom der røntgen resultater....

Så blev spændingen endelig udløst - DKK har bedømt 7 af de 8 hvalpe efter Miko og Bonus vores dejlige M-irakel kuld :-)

Meyer A/0
Merlot A/0
Micka A/0
Mejse A/0
Montse A/0
Mahlou A/0
Maja D/0 

Hvorfor lige Maja falder ud med en D-hofte er uvist - men det var ikke en ledløshed - men en deformitet i hofteskålen - lårbens knoglen ligger tæt nok - men fordybningen i hofteskålen er ikke dyb nok så knoglen ligger så langt inde den kan komme. Maja ved det heldigvis ikke - og vi håber ikke at hun får mén af denne status, men det kan kun tiden vise !

Ellers kan jeg berette at de smukke sorte spejdere som Silke vogter nidkært - har det strålende. De spiser og sover og hygger med deres søde mor og er bare så kære.

Jeg skal nok sørge for at få startet en lille dagbog for dem og få lagt billeder i et lille galleri - så I kan følge dem.

Husk at stemme alle sammen - jeg har været i boksen og sætte kryds på en overskuelig byråds stemmeseddel og en kæmpemæssig regions stemmeseddel. Det største arbejde ved at stemme er klart at få mokket stemmesedlen ned i stemme boksen som i Hedensted kommune ligner en skraldespand :-)

Søndag den 17. november 2013 ~ En svær vildtspor prøve og Ooops og Hovsa :-)

I dag var der ikke mindre end 5 Brown Hunt'ere til start på årets sidste spor prøve. Skovene i det sønderjyske har været rigtig hårdt ramt af stormen for et par uger siden - så vi havde på forhånd fået en fin mail fra Prøvelederen om at vi startede på eget ansvar da skoven var svært frem kommelig og der var risiko for nedfaldende grene.

Jeg tror ikke vi havde forestillet os hvor slemt det var - ihvertfald ikke mig :-) Men det krydrede sporene med helt særlige elementer der virkelig udfordrede både hund og fører. Jeg var super tilfreds med både Pasta og Ketchup. Pasta kæmpede med sporet i over en time og nåede ud til dyret uden tab, sejt at stå med den ene af dagens 3 første præmier :-)

Ketchup gik af på frisk fært og snød mig for jeg var sikker på at vi stod i tilbage gangen, faktisk så sikker at jeg sagde det højt til dommeren - fejl - kæmpe fører fejl meeeen vi kom stærkt igen og kom ud til dyret med dette ene tab, og opnåede dermed en fin 2. præmie.

Karl og Kira gik også et flot spor til en fin 1.pr. - Helle og Kashmir havde også et enkelt tab, og opnåede en fin 2.pr. og de to vandt begge stifinder priserne. Søren og kun et år gamle Mahlou kæmpede som os andre med et svært spor, som blev for stor en mundfuld for unge Mahlou. Men de kom halvvejs - så jeg er så stolt af dem.

God dag for kennel Brown Hunt der viste at selv under sværer forhold, så vil vi finde dyret - tak til Helle, Karl og Søren og jeres skønne poter og tak til Lone og Torben for back up :-)

For at gøre en lang historie kort.... Miko har tyvparret Silke. Det skete lige efter vi kom hjem fra Norge. Vi havde ikke opdaget at Silke var gået i løbetid, mens vi var væk. En dum ups parring. Vi rådførte os med dyrlægen som syntes vi lige skulle se tiden an og scanne hende på 28. dagen. Scanningen viste ingen hvalpe, og selvom vi godt ved at den ikke er 100 % - så troede vi på den for Silke er lige blevet 10 år og vi forventede ikke at hun var specielt frugtbar i denne høje alder.

For ca. 2 uger siden - syntes jeg så alligevel at hun så lidt anderledes ud. Afsted til dyrlægen for at konstateter på røntgen at der i Silke's mave gemte sig 2 hvalpe. Så sent i forløbet, er der ikke så meget at gøre andet end at lade Silke føde.

Det var dog med nogen bæven at jeg afventede denne fødsel. Men som sædvanlig gjorde Silke mig til skamme. Hun startede opblokning her til morgen, så det var ikke sjovt at køre fra Tommy og hende for at tage på sporprøve. Men hun ventede på mig og fødte uden problemer to sorte drenge her i eftermiddags. Så det har været en travl dag, men også en glædelig dag - for nøj hvor er hun sød den gamle hund med sine to små hvalpe. Ikke specielt ønskeligt - men nu er de her, og vi kender jo kombinationen som er magen til ZigZag, Zaxo, Zorro og Zippo, så vi er sikker på at de to drenge bliver nogle prægtige hunde.

Dejligt at fødslen forløb godt - for jeg syntes det ville være synd for Silke hvis hun skulle igennem et træls forløb, sådan gik det heldigvis ikke.


Fredag den 15. november 2013 ~ Miko kæmper fortsat, og andre gode resultater

Miko har igen fået feber og er kun spisende hvis jeg serverer lækkert mad for ham - så det gør jeg :-)

ZigZag er blevet testet for SD2 og EIC. Hun er egentlig testet for EIC på den kollektive test Raceledelsen for Labrador lavede i 2010, men hendes resultat er aldrig blevet registreret og nu opgav jeg at vente på det og rykke for det. Svaret kom i dag på SD2 og hun var Clear herligt, nu venter jeg bare på EIC resultatet som jeg ikke er urolig for - det kender jeg jo svaret på fra 2010, så forhåbentligt er hun stadig Clear :-)

Det betyder at alle F'erne er Clear via forfædre på EIC/CNM og SD2, da både ZZ og Milo er clear. Det er godt nok men mere vigtigt at de er fine på temperamenter og egenskaber i min verden :-) at være bærer er bare en rask hund der bærer på et gen til en sygdom, som vi kan teste for. Temperament og egenskaber er en langt sværere størrelse at måle og veje, men vigtig for ejerene af hundene hver eneste minut.

M-iraklernes røntgen resultater lader vente på sig. I onsdags kom albue resultaterne på de 6 af de 7 og de var alle nul. Nu venter vi på endnu et albue resultat og så en stribe hofte resultater. Helt rolig er vi jo ikke før vi har set LIFE's bedømmelse.

Duerne i vores dueslag yngler fortsat - men dog har kun det ene æg klægget på de to seneste kuld - så jeg er spændt på om begge æg klægger på den som ligger på rede nu. Nøj de vokser hurgtig sådan nogle due unger specielt når begge forældre fugle kun har en unge at passe.

Det er rigtig hyggeligt at have duerne til at flyve omkring på gården, de laver de flotteste formationer og leger i luften med hinanden, det er meget facinerende at kigge på dem. Vi har 4 strasser duer der nu har boet hos os siden juli, de er gået fra at være tunge udstillingsduer, til lette velflyvende duer - motion og godt foder er nøglen :-) Det er meget smukke duer :-) men brevduerne er mest fantastiske - de må være duernes svar på formel1 :-)
 
Weekenden står på efterskole besøg, jagt, træning og spor prøve og arbejde - så jov jov tiden bliver brugt flittigt her i huset.

Tirsdag den 12. november 2013 ~ I dag er det Tommy's fødselsdag hurra hurra hurra !!

Tillykke søde skat - men hvad pokker er det for et vejr ! Tror lige at "nogen" må stramme op næste år :-)

Mik Mak er noget bedre i dag og har helt frivilligt spist sin mad to gange i dag - dygtig Miko dreng. Han er også blevet luftet en god tur med resten af flokken, og hans øjenbetændelse er i klar bedring.

Til gengæld har vi fået svar fra tyskland - han er negativ på anaplasmose og borealia ???? hmmm men da hans blodprøve er taget 3 dage inde i behandlingen så kan det være årsagen til at han ikke kommer med et helt reelt tal. Dyrlægerne har besluttet at vi skal fortsætte behandlingen specielt fordi Miko reagerer positivt på behandlingen.

I det her møg vejr må jeg indrømme at det er skønt at kunne tage i svømmehallen med hundene. Så eftermiddagen blev tilbragt i det våde element inden døre, til hundenes store nydelse.
Topper og Navy eksploderer nærmest af glæde når de kommer i svømmehallen og de sejler rundt i bassinet uanset de får en dummy som belønning eller ikke :-)

De gule piger fik også en del baner og Silke og Fifty fik mest tid - de to hygger sig meget - Silke svømmer og Fifty løber rundt og kigger på alle de mærkelige ting der er i sådan en svømmehal.
I dag gik Fifty af sig selv ind i brusekabinen og blev bruset, og hun var henne og snuse til den mega store føntørre, mens de andre blev tørret. Hun er ikke bange for den men alligevel ikke helt tryg ved den :-) Hun fik lidt blæs på ryggen og så løb hun ud og kiggede på mig :-)
Hun fik også svømmet et par baner, efter en dummy. Hun ser vildt sjov ud når hun går ned af rampen til vandet - hun lister afsted som en panter og så når hun kommer til kanten hvor der skal svømmes - så springer hun i et kæmpe hop ud i vandet - det ser ret sjovt ud :-)

Søndag den 10. november 2013 ~ En weekend fuld af træning og bekymring.

Lørdag har vi haft M'er og S'er til træning om formiddagen - de er super seje og arbejder rigtig fint. De arbejder med dirigering til højre og venstre, lange dirigeringer til nærsøg, og lidt markerings arbejde. De har en dejlig ro inde omkring føreren, hvilket glæder os rigtig meget - for det er helt sikkert klikker træningen der her bærer frugt. Alt lydigheds arbejdet sidder grundigt i rygraden nu. Husk at bruge de lange vinter aftener til at vedlige holde lidt på lydigheden. Det kan jo sagtens trænes indenfor - med en lille klikker, og jeg er sikker på at hundene vil elske at få genopfrisket lidt plads øvelser, bliv og afleveringer.

F'erne kom susende kl. 13.00 - det er et super stabilt hold på 5 hundefører - Jonny, Kurt, Søren, Lena og jeg. Det er længe siden jeg har haft et hold hvor vi griner SÅ meget. Vi har det ganske enkelt rigtig sjovt med hinanden og griner meget af og med hinanden - HERLIGT !

Anders Glasius kom og trænede os lidt - kiggede lidt på vores klikker arbejde og var imponeret - det var faktisk rigtig dejligt for det er jeg også selv. Jeg syntes de er SUPER seje og kæmper så fint med denne for de fleste af dem nye træningsmetode.

De er super dygtige og har rigtig godt fat i alle lydighedsøvelserne, og afleveringen kommer til at sidde i skabet i løbet af de næste to måneder. Så kan vi begynde at kæde øvelserne sammen - så vi til foråret kan arbejde med alle markprøve øvelserne og give den gas på prøverne i løbet af sommeren.

Jeg er SÅ stolt af de F'ere - for det er det første kuld jeg selv har trænet på klikker øvelserne og "min metode" i forhold til klikkeren er ved at være justeret til noget virkelig brugbart :-)

Tak til især Søren, Jonny og Lena som kæmper med øvelserne - Tak til Kurt for at hjælpe mig med at vejlede de andre og tak for gode grin !
 
Miko er stadig ikke bedre. Han er meget svær at få til at spise og han er blevet tilbudt stort set alt. Han har fået kvalmestillende uden nogen effekt, og han er helt passiv. Han sover hele dagen kun afbrudt af et par korte tisse ture, og vores evige forsøg på at lokke lidt mad i ham.

Det seneste døgn har han indtaget lidt vand, 1 dl tykmælk, en skive hamburg ryg og 4 piller energi foder. Jeg har her til aften kogt en kylling til ham og håber at han kan spise lidt af den og drikke noget af vandet den er kogt i.

Han er feber fri p.t. hvilket er den eneste bedring vi kan se. Hans øjenbetændelse er stadig meget voldsom og det er hårdt at kigge på at han helst opholder sig for sig selv - i forgangen på sækkepuden under trappen.

Fredag den 08. November 2013 ~ Røntgen fotografering af M-kuldet.

Klokken 6.00 kørte Karen, Andreas og jeg mod Morsø Dyreklinik hvor vi havde tid til Røntgen fotografering af M'erne kl. 8.00

Kl. 8.10 ankom vi og der var der fuld gang i biksen. Merlot, Mejse og Montse lå allerede på gulvet og var ved at blive trætte :-) efter en lille indsprøjtning med lidt beroligende.
Jeg tror det er første gang at jeg har haft så mange fra et kuld til røntgen samme dag - hele 7 hunde ud af 8 var til fotografering :-) nr. 8 i kuldet bor i Sverige og bliver røntgen fotograferet der.

Det gik rigtig hurtigt med at få fotograferet dem alle, for Marianne og Christine har totalt styr på alt papir arbejdet og rækkefølgen, så vi gør bare hvad vi får besked på. Alle de smukke sorte var fine. Maja havede en anmærkning på venstre hofte, men ikke noget hun for problemer med. Hendes hofte skål var lidt affladiget, så selvom lårbensknoglen lås tæt og stramt i lejet, så var lejet ikke dybt nok til at knoglen kom langt nok ind, så hun kunne få en fri hofte. Resten af kuldet så fine ud.

Til min store overraskelse så havde Montse skiftet ejer :-) Beklager Per hvis jeg så lidt underlig ud i hovedet for det kom lidt bag på mig :-) Men et stort og varmt velkommen i Brown Hunt familien skal lyde til dig.

Vi glæder os meget til at følge dig og Montse i fremtiden og I så ud til at komme rigtig godt ud af det med hinanden - herligt.

Tak til mine søde hvalpekøbere fordi I stiller op til røntgen, og på denne måde er  med til at sikre at vi fortsat avler på så sundelinier som muligt.

Tak til Marianne Klitgaard og Christine for altid udsøgt behandling og fordi I altid tager jer tid til os.

Der ligger billeder i galleriet fra dagen :-)

Torsdag den 07. november 2013 ~ Tapre Mik Mak

Pyha Miko er godt nok dårlig. Blev ringet op af dyrlægen imorges at jeg skulle komme med ham og få taget en ny blodprøve der skal sende til tyskland i dag.

Fik taget blodprøver i tirsdags for at få en snap test på Anaplasmose, borelia og organer. Umiddelbart så tallene fine ud, så onsdag kørte jeg ham til Magtor i Hinnerup - og Christian Hembo mærkede ham igennem men kunne ikke finde noget i knogler eller muskler der var alarmerende.

I dag ringede Bonnie og bad os komme med ham igen og få nye blodprøver - som er sendt til tyskland i dag for at få en 100% kontrol for anaplasmose og borelia. Bonnie tog igen en ekstra blodprøve til organ tal og blod værdier. Nu slog han ud med for få røde blodlegemer.

Han har feber 39.9, han sover hele tiden, han er næsten umulig at lokke mad i og han ligner en gammel træt hund. Slet ikke rart at se, hvor hurtigt han er blevet så ringe. Miko er bare en helt særlig hund for os så vi er rigtig bekymret for ham.

Bonnie kontakter LIFE KU for at få en vurdering af ham og en evt. omlægning af den igang værende behandling. Så vi må se tiden an og håbe at han bliver bare lidt bedre i løbet af de næste døgn.

Han har spist to spiseskefulde dåse mad i dag - det er godt nok ikke meget at leve på, med den mængde penicillin han får samtidigt.

Nu vil jeg melde ham fra de to prøver han skulle have været på den 10. og den 16. november - håber at der stadig bliver prøver for ham næste år.


Tirsdag den 05. november 2013 ~ Lidt af hvert....

Det har været en vildt fin weekend. Ketchup, Pasta, Fifty og jeg drog til Lolland fredag morgen, eller nærmere nat. Vi stod i alle tilfælde op midt om natten og det er ikke noget for mig.

Åben A på Øllingesøgaard. Vi havde en rigtig god dag - første såt var lidt af en gyser fordi vi sad i 46 minutter før første fugl blev skudt til vores hold. Ketchup og jeg fik vores første apportering efter 1 time og 2 minutter - det var for længe for den lille gule at sidde og på et tidspunkt forlod hun mig på eget initiativ, og selvom hun øjeblikkeligt stoppede og returnerede på min kommando så koster det :-)
Resten af dagen gik hun rigtig fint. Jeg var rigtig godt tilfreds med hende og fik en super flot kritik og en 2.pr.

Dagen efter stod den på opsamling med de skønne golden folk på Fredsholm. Dejligt at gense apportørerne fra sidste år og trods regn og god vind så var det en super fin dag. De to gule fik mange fine apporteringer og Ketchup var super lydig dagen igennem - Pasta var virkelig uartig på første såt, men så besindede hun sig og arbejdede fint resten af dagen. Vi havde pladsen ved havet i anden såt så de gule damer fik nogle lange vandapporteringer, som sled lidt på kræfterne. Jeg tænker at de havde 7-8 apporteringer hver på vand og på pænt lange afstande.

Første såt over middag - fik jeg lov at sidde delvist over. Jeg tog lille Fifty ud sammen med Pasta og stillede mig helt bagest på skov kanten. Da skydningen startede lavede jeg et lille søg på gode tørrede lever tern, til Fifty. Hun søgte fint og efter lidt tid satte hun sig roligt ned og fulgte med i jagten - dygtig pige.

Da sidste såt var blæst af hentede jeg hende i bilen og lod hende komme med en tur gennem skoven. Her fandt Ketchup en anskudt fasan høne - så det var spændende for Fifty at kigge nærmere på sådan en. Tak til team Fredsholm for en skøn dag !

Søndag stod den atter på opsamling - denne gang på Gramrodegård i Juelsminde, sammen med Jeanette Bundgaard. En rigtig dejlig jagt med flotte fasaner og masser af gode apporteringer. Et dejligt gensyn med gamle bekendte blandt jægerne og det var alt i alt en rigtig dejlig dag. Dagen sluttede med 206 fugle på paraden og Ketchup leverede dagens sidste fugl - på efter apporteringen, det var super sejt af hende her på 3. dags opsamling at hun stadig var skarp.

Vel hjemme igen - for at konstaterer at Miko bestemt ikke var frisk. Han havde en ret voldsom øjebetændelse inden jeg tog afsted og selv om Tommy havde dryppet ham flere gange om dagen med øjensalve - så var det ikke blevet bedre og nu virkede han faktisk også sløj.

Idag gik turen så til dyrlægen, som tog blodprøver for at undersøge for anaplasmose, Borelia, tjek på diverse organer og infektionstal. Alt så rigtig fint ud - hmm - men han er meget spændt op i rygmuskulaturen.
Imorgen drager jeg op til Hr. Hembo og får ham til at kigge på ham også - for jeg vil være sikker på, at der ikke er noget galt med hans ryg.

Har været i svømmehallen med hundene i dag og lagt spor til de gule - så imorgen skal der spores og jeg skal have trænet med Fifty og klikkeren :-)

I skal lige have et billede af den gule prinsesse fra jagten på Gramrodegård - elsker det foto :-)

 
Mandag den 28. oktober 2013 ~ Storm over Østergaard.

Det er godt nok dejligt at det er i dag at stormen har meldt sin ankomst og ikke i går hvor vi var til spor prøve. Jeg syntes at det blæste meget igår - men i dag er det godt nok helt vildt, og ikke et vejr jeg har lyst til at bevæge mig ud i.

Tommy er afsted på jagt med 4 af hundene - så jeg stod op til et hus med kun 3 hunde hjemme, Ketchup, Silke og Fifty. Det var godt nok stille ... Alt for stille :-)

Kl. 10.30 kom Jeanette og afleverede Pasta som hun har lånt i weekenden til en opsamling på Brahetrolleborg. Pasta fik så meget ros af Jeanette, dejligt at hun har arbejdet fint for Jeanette. Jeg føler mig jo nærmest nøgen hvis jeg er på jagt uden Pasta. Hun er en eminent vildtfinder og hun går gennem alt for at leverer en fasan. Hun er en helt særlig hund for mig, men skønt at høre at Jeanette også hurtigt blev forelsket i den gule dame.

Lige nu sidder jeg inden døre og ser på at stormen raser, og bekymre mig lidt for Tommy og de sorte og sort/hvide som er ude i stormen. Det er godt nok voldsomt vejr her i Hedensted og jeg er glad for at jeg har været i svømmehallen med hunden og jeg har luftet dem. Rengjort hundegårdene, fodret og vandet duerne og nu bare kan slappe af inden turen går til jobbet.

Det bliver helt sikkert også en spændene aften på jobbet - vejret skal nok sætte sit præg på aftenen. Pas på jer selv der ude... :-)

Søndag den 27. oktober 2013 ~ Store spor dag for Brown Hunt'erne !

Fifty og jeg kørte imorges til spor prøve i Fløjstrup Skov. Sikke en flot søndag, og her er det ikke vejret jeg tænker på. Det har rusket og regnet og blæst så bladende føg om ørene på os.

Men i dag har det været store spor dag for Brown Hunt'erne. Fifty og jeg skulle debutere i dag sammen med Kent Grambow og Seven i Fløjstrup skovene ved årshus.

I det sønder jyske skulle Lena Nørgaard og lille Fanta debutere også på 400m/3 timers spor.

I det norske skulle Nina Vik og Capri have deres anden start på 600m/20 timers vildtspor.

Alle 4 Brown Hunt'ere angreb sporene i dag med vilje, sporlyst og masser af energi, og det er altså skønt at gå bag ved en hund der bare VILD finde dyret, koste hvad det vil.

Jeg er så stolt af dem alle 4 - og endnu mere stolt af Nina, Kent og Lena, som har lagt mange timer i træningen og som så flot viste dem på sporene i dag.

Lena og Fanta sluttede dagen med at blive prøvens bedste hund - godt nok sejt med en lille 5 måneders hvalp.

Nina og Kanutten opnåede HP= Hæders Pris for deres spor i det Norske i dag, super flot.

Vi fik alle 4 en 1.pr. på vores spor. Det var bare en skøn dag. Jeg var SÅ stolt af Fifty som viste fokus, og koncentration i meget fin stil i dag, det var et rigtig fint spor hun gik, men jeg var særlig glad for hendes udredning af sidste knæk, hvor hun dybt koncentreret ringer i knækket og går ind mellem dommer og stifinder og finder sporet på den andne side af dem. Helt uanfægtet tilskuerne - arbejdede hun med fuld koncentration, bare 5 måneder gammel - super sejt.

Trods regn, rusk og distraktioner i skoven - ja så holdt den lille seje sorte raket sit spor. Stolt var jeg !

Tusinde tak til Peter og Søren for en rigtig god prøve, og et super godt spor. Tak til Ulla og Ida for skøn mad, kage, cider og hygge ! Det er altid skønt at være til prøve i Fløjstrup, alt klapper og der er styr på tingene ned i mindste detalje.

Tak for en god dag !

Fredag den 25. oktober 2013 ~ Vi rykker og der er vild jubel...

Fifty og jeg træner dagligt på de forskellige klikker øvelser og hun er vildt dygtig. I torsdags prøvede jeg at kæde en lille kæde sammen. Først trænede jeg apporteringen, hvor jeg kastede dummy - Fifty løb ud, samlede op, og kom retur og satte sig foran mig og holdt dummy længe i munden.
Så trænede jeg heal - altså gå ind til mit venstre ben og sæt dig :-) - og så satsede jeg hele butikken og kastede en dummy, Fifty løb ud og hentede dummy og da hun næsten var henne ved mig - gav jeg kommandoen heal :-)
Fifty susede ind og satte sig ved mit venstre ben, kigge op på mig med dummy i munden - Weeee !!!! Det er SÅ fedt når tingene begynder at lykkes og så bare 5 måneder gammel - YES !!!

Spor har vi også gået en del af i denne uge og jeg håber at vi kan gå et mere i morgen - jeg har 12 timers vagt idag - så der bliver det ikke. Men vi har gået søndag, mandag, tirsdag og onsdag. Fifty er den type hund der blivere bedre og bedre nu mere hun går - så hun skal ikke have for mange pauser mellem at hun går spor.
Søndag er det jo prøve dag for Fifty - så der bliver det spændende om hun kan stå distancen og holde koncentrationen. Fløjstrup skov som vi skal til prøve i - er en meget publikums venlig skov og der færdes rigtig mange mennesker med forskellige interesser. Så jeg forventer at vi møder rytter til hest, eller cykel, samt en del familier der er ude på skovtur. Jeg har gået prøve spor før og der stødte vi også en del vildt så det er en spænden skov, og det bliver spændende hvordan dagen forløber.

Lørdag skal Tommy og Bo grave lidt "lys" ned. Ja de skal grave lidt huller og render - så vi kan få lys på brak marken, med henblik på træning i vinter halvåret. Det bliver dejligt !

Lørdag er der også træning for M'er og S'er og F'er - denne gang med Helle Lund Pedersen til at svinge pisken og det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg nyder når jeg selv kan være fuldt koncentreret om Fifty og ikke også skal undervise - så det er dejligt.

Det bliver en helt uforglemmelig weekend - jeg kan tydeligt mærke det :-)

Mandag den 21. oktober 2013 ~ God weekend ....
 
Sikke en herlig weekend jeg har haft :-)

Fredag eftermiddag trænede vi med Danny og et styk bomber boy. Rigtig god træning, hvor Ketchup og jeg fik justeret det sidste inden vi lørdag skulle på A-prøve.

Tidligt op lørdag og køre til Lykkesholm. 12 deltagere fordelt på 2 hold med dommerne Lars Nordenhoff og Flemming Roed. Jeg var på hold 2 dømt af Flemming. Et herligt hold med 3 søde nordmænd, Johnny Eckhause, Annette Larsen og jeg.

Næsten alle kendte ansigter og selv Berit Gjøtterud fra Norge var jeg på prøve med i Trondheim, så det var et herligt gensyn.

Første sået startede lidt langsomt, hvilket betød at vi stod på post i 20 minutter og lyttede til drevet, inden de første fugle viste sig og hundene kom i arbejde. De 20 min. føltes som en hel time og hundene rystede af spænding på hele linien og jeg tror at alle os hundefører var blege i ansigtet, og tørre i munden af nerver :-)

Første fugl faldt og Annettes Flatcoat blev sendt og lavede en meget fin apportering. Lige da han afleverede fuglen faldt der endnu en fugl og den valgte han desværre at apporterer på eget initiativ :-) Øv for Annette.

Nu faldt fuglene stødt og roligt dagen igennem. Vi kom alle i arbejde og Ketchup havde nogle fine apporteringer og en rigtig fin dirigering i første såt. Den ene af nordmændene var uheldig i første såt, hvor hans hund blev sendt flere gange uden at bringe fugl. Men fasaner findes ikke i Norge så på vej væk fra 1. såt tilbød jeg ham at apportere en af de fugle jeg havde i tasken, fra såten.

Anden såt var virkelig en hæftig såt. Der faldt rigtig mange fugle i den såt, Ketchup fik nogle fine fugle der faldt i rapsen, som grundet det fine vejr i sensommeren er meget høj. Fuglene der faldt i rapsen var ikke lige lette for hundene at finde, så de fik lov at vise deres bedste evner, på disse fugle.

Flemming var virkelig en god dommer. Når der faldt mange fugle så fik han sendt hundene så vi fik apporteret, og det var umuligt at undgå at der faldt fugle mens vi apporterede - men Flemming holdt sig for øje at det var en åbenklasse, så ingen blev lastet for at tage "forkert" fugl som jeg ellers før har oplevet i åbenklasse.

Flemming er selv erfaren jæger og det mærkes tydeligt, han har totalt styr på antallet af fugle der falder og hvor de faldet  - så der var hele tiden mulighed for at give os gode opgaver hvor hundene kunne vise deres evner i samarbejde og vildtfindende egenskaber.

Tredje såt havde vi ikke så mange fugle på vores hold - og det var godt for det andet hold havde ikke så mange fugle på 2. såt - så nu gik kabalen op så begge hold fik mulighed for at få fugle og arbejde på. Vi fik nogle dirigeringer på denne såt. Min kunne have været bedre - så det var godt at vi havde vist to fine dirigeringer i de forrige såter. Jeg tror at Ketchup var ved at være træt, for vi bøvlede noget med at få en and hjem - men det lykkedes til sidst.

Der blev i alt givet 4 x 1.pr. og den ene gik til Ketchup og jeg, nøj hvor er jeg super stolt af min gule princesse som bare giver den gas og er super dygtig uanset hvad jeg vælger at deltage i med hende. Hun er en helt særlig hund præcis som sin mor, jow de gule damer er højt skatte :-)

Tillykke til Berit, Johnny og Per der også fik 1.pr. - to danskere og to Norskere :-) ikke dårligt !!!

 
Søndag stod den på træning af Brown Hunt'erne. S'er, M'er og F'er skulle komme til træning, så jeg var tidligt oppe og forberede øvelser på stub marken samtidigt med at jeg luftede vores egne hunde eller rettere sagt de hunde der var hjemme, for Tommy var taget på jagt.

Der dukkede kun 2 hunde op til første træningshold - hmm ikke så fedt når jeg havde brugt tid på at forberede gode opgaver. Men sikke to - de var så dygtige de to piger fra S-kuldet og deres hundeførerer.

Vi fik lavet en masse gode dirigeringsopgaver med to hunde på af gangen - og trænet retningsbestemt søg, samt nærsøg, krydderet med lidt markeringer.

Kl. 13.00 kom F'erne og de kommer altid talstærkt. Der var to afbud til træningen denne gang fra dem og det er stort. Herligt at se Lena og Fanta til træningen - dem har vi ikke set i nogle uger, men de var super dygtige. Drengene imponerere mig hver uge. Klikker træningen er ny for de fleste af dem - men de kæmper virkelig med det og gør det SÅ flot. Jonny og Freja havde virkelig rykket sig på baljen og Søren og Frisco var helt af baljen. Kurt og Focus er virkelig langt med både apportering og plads øvelsen. Ny pige i klassen var Henrik og Demi, som har fået lov at træne med - det var rigtig hyggeligt med en golden på holdet. De var også super dygtige selvom de syntes vi er lidt mærkelige, med det der godbids kvalitets sikring :-)

En dejlig weekend  - og mandag er gået med spor med de gule og den lille sorte raket - alle gik helt kanon. Så nu har jeg ro i maven til søndag hvor lille sort raket skal fyres af på et 400m/3 timers spor :-)

Torsdag den 17. oktober 2013 ~ Jagt sæsonen er "skudt" igang....

Tirsdag aften var Tommy og jeg inviteret på jagt hos Danny Fraser. Et herligt lille aften andetræk. Der kom rigtig mange ænder ind over det lille vandhul og der blev stille og roligt skudt lidt ænder. De kom i små grupper nærmest helt perfekt.

Jeg havde valgt kun at tage Ketchup med og så aftalt med Danny at jeg "trænede" lidt til den Åben A prøve jeg skal på, på lørdag. Det gik super fint. Hun var god til at huske fuglene selvom jeg lod hende vente længe inden hun blev sendt og hun var rolig både under skydningen og imellem. Hun samlede ænderne spontant. Herligt !

Tommy havde Navy og Miko med, og det gik også super fint. Navy var også helt rolig på post og hentede fint det han blev sendt på. De søgte alle sammen fint på efterapporteringen, så vi var rigtig godt tilfredse !
Tak for en hyggelig aften til alle der var med - afslutning med lækkert smørrebrød og lidt pralen om kap var bare perfekt :-)

Jeg træner fortsat dirigering og nærsøg med Ketchup og en masse spor med Fifty. Jeg kæmper stadig med at få tempoet ned på den lille sorte - men det er en hård fin balance at fastholde gejsten og tune tempoet men vi kæmper med det :-)

Mandag den 14. oktober 2013 ~ Resultater og træning...

Jeg er nødtil at starte med det mest fantastiske !!! Margit og Zaxo er i denne Weekend blevet JYSK MESTER i DCH - wuuu huuu !!!! De blev endvidere nr. 2 i eliteklassen og med disse flotte resultater er de blevet udtaget til ELITE TURNERINGEN I DCH - hvilket er det ypperste af det ypperste i DCH. Jeg er SÅ stolt af de to dygtige poter og fødder der bare er SÅ gode sammen - kæmpe tillykke til Margit og Zaxo.

Herligt at have fri en mandag - det elsker jeg bare ... Særligt når der har været lidt run på i weekenden med masser af sjove oplevelser.

Lørdag var Ketchup og jeg til Mentalbeskrivelse i Århus. Det gik super fint og Ketchup fik en rigtig fin beskrivelse, og hun overraskede mig ikke på noget som helst - hun er bund solid på temperamentet min skønne gule princesse.

I løbet af dagen tikkede der sms'er ind fra både Nina Vik og Kanutten som havde sporet til en fin 1.pr. i det Norske, og fra Anne Grete og Emma, der efter bare 3 træningsaftener med Rally Lydighed, havde vovet pelsen og startet i begynderklassen hvor de opnåede 97 point og 1.pr. og ikke mindre end en 2.vinder plads - super flot af de to piger og deres Brown Hunt'ere.

Lørdag eftermiddag og aften stod på træning og hygge hos Bo og Lene også kendt som odderbanden - d
Kennel Brown Hunt v/Pernille Lillevang & Tommy Langelund Jakobsen | Remmerslundvej 28, 8722 Hedensted  | Tlf.: +45 30288003 | pernille@brownhunt.dk