Kennel Brown Hunt

Kennelen består af 10 hunde.

Vi har 10 labrador af jagtlinierl. Vi bruger alle vores hunde på praktiks jagt og opsamling. I og udenfor jagtsæsonen, holder vi meget af at træne og gå på prøver med vores hunde. Vi afprøver vores hunde på Working Test og markprøver, og Pernille har i mange år arbejdet med Schweiss og Vildtspor på højt plan. Vi er meget stolte af at have hunde i huset som har 1.pr. på åben A markprøve, og samtidigt har mestret at blive spor champions, dem er der ikke mange af i Danmark, men vi har opdrættet de fleste af dem.

Vores hunde barf fodres og får tørkost fra HIKE som har været vores foderleverandør de seneste år. En samarbejdspartner som vi er meget tilfredse med, og som vi har stor tiltro til. Vi anbefaler ligeledes vores hvalpekøbere, at anvende HIKE til deres hvalpe, minimum det første år af deres liv, således at de vokser korrekt.

Vores kennel område består af 5 hundegårde. Den ene af disse er vores hvalpegård. Til alle 5 hundegårde er der en indvendig hundegård med soveplads. Den indvendige hundegård er opvarmet således at der altid er 18-20 grader i rummet. Hundene sover i hundesenge med vetbed i. Der er gulvvarme i kennel området så hundene kan om sommeren ligge på det kølige klinke gulv og om vinteren på det lune klinke gulv.

De udvendige hundegårde er indrettet således at hundene, kan følge hinanden gennem tremmer i hundegårds elementerne. Vi har vores hanhunde til at gå i bestemte hundegårde af hensyn til perioder med løbske tæver.

Vores hvalpe fødes og passes i vores bryggers de første uger af deres liv. Vi har altid vores drægtige tæver inde i huset, således at vi hele tiden kan følge dem under drægtigheden. Vores bryggers ligger i det ene hjørne af huset, der er fred og ro når der skal fødes og kun en udgang at hold øje med.

Når hvalpene begynder at kravle ud af fødekassen, så får de mere plads i bryggerset eller flyttes de til en lille hvalpegård i vores kontor. Her har de mulighed for at starte renlighedstræning og de får masser af sjovt legetøj at lege med og udforske. Det meste af deres legetøj har et formål. Det skal helst være noget der udvikler hvalpene mentalt, motorisk og socialt.

Når hvalpene er 4-5 uger gamle flytter de ud i hvalpehundegården. Nu er de klar til at få større og mere frie rammer, og de forskellige miljøskift, styrker dem mentalt. De har altid deres mor med på deres flytninger – men deres mor kan altid gå til og fra hvalpene, som det passer hende.

Vores hvalpehundegård er lidt større end de øvrige 3 hundegårde. Der er elementerne udvendigt sænket så hvalpene ikke kan kravle under elementerne. Det betyder nu ikke så meget, da døren ofte står åben således at hvalpene har fri adgang til vores have. Haven er forsvarligt indhegnet og ret stor. Der er dejlige buske og hængepil, som hvalpene leger i skyggen af på de varme sommer dage. Der er soppebassin, hvor hvalpene leger med vand, og så er der rige muligheder for at udforske, grave og rumstere.

I den indvendige hundegård, har vi en radio/CD afspiller hængende som hvalpene høre lyd CD’er på. De forskellige lyd CD’er ruster hvalpene til den hverdag de meget hurtigt skal håndtere alene uden mor og søskende. I den indvendige hundegård er der forskellige legesager, nogle som hænger ned fra loftet og andet som er blødt, eller hårdt, koldt eller larmende.

Vi finder det vigtigt at hvalpene får masser af oplevelser så tidligt i livet som muligt. De skal træne deres motorik, deres sanser og de skal lærer at omgås hinanden og vores voksne hunde af forskelligt køn. Derfor giver vi dem masser af plads at være på, og masser af udfordringer i ugerne hos os.

De er dagligt i vores køkken og lege med os. Både på varme sommerdage og naturligt nok meget oftere på de kolde vinterdage. De skal i hænder og håndteres af os begge dagligt og de skal lærer at mennesker i alle størrelser og aldre er deres bedste venner.

Hvalpene tages med på små køreture til skov og/eller strand fra de er 6 uger gamle. De er således vant til at køre i bil og de har været på tur til andre arealer end den hjemmelige vante "andedam".

Det var lidt om selve kennelen. Ønsker du at se billeder af/fra vores kennel faciliteter så klik HER.

 

Kennel Brown Hunt v/Pernille Lillevang & Tommy Langelund Jakobsen | Floritsvej 12, 8765 Klovborg  | Tlf.: +45 30288003 | pernille@brownhunt.dk